Miss IQ stuurt ook schoolmaterialen naar Sint Maarten

Miss IQ stuurt ook schoolmaterialen naar Sint Maarten

De Stichting Miss IQ heeft besloten om ook basisscholen op Sint Maarten van inventaris te gaan voorzien. Door de orkaan IRMA zijn diverse scholen dermate zwaar beschadigd dat lesgeven nauwelijks mogelijk is. Gelukkig heeft men kans gezien de grootste ravage op te ruimen. Maar veel materiaal is verloren gegaan of onbruikbaar geworden.
Het bestuur van de Stichting Miss IQ heeft contact met een aantal scholen. Binnenkort hoopt de Stichting, waarbij ik als medewerkster betrokken ben, een container met schoolmaterialen te kunnen verzenden. Wij ontvingen foto’s van diverse scholen. Een voorbeeld van een tot ruïne geworden klaslokaal spreekt voor zich:
Inmiddels hebben wij ruim voldoende materiaal in voorraad, dankzij schenkingen van diverse scholen in Nederland. Maar ook hebben we computers ontvangen en we hopen binnenkort ook bureaus voor de docenten te krijgen, met daarbij ook archiefkasten.
We hebben al uitgebreid contact met het Ministerie van BZK (Koninkrijksrelaties) in Den Haag en er is contact met het Ministerie van Onderwijs op Sint Maarten.
Zodra bekend is wanneer de eerste containers naar het eiland gaan, volgt nader nieuws.

 

Geen reactie's

Geef een reactie